Fysik

Fysik/kemi prøve på tirsdag

18. april 2007 af afsharkizi (Slettet)
Hejs PÅ Tirsdag skal jeg til prøve eksamen i fysik og kemi

Jeg har tre emner som hedder

Kemi : Det sure, det salte og basiske g Jordens salte

El. Når felter forandres

Atomfysik : Partikler med fart på...


Så sagde min lærer:

Hvilken teori
Hvilken forsøg
og en dispentation


Håber i kan hjælpe mig

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2007 af mathon

teoriovervejelser: (forsøgene må du selv udvælge!!!)

Kemi : Det sure, det salte og basiske og Jordens salte

her må du repetere, hvordan syrer og baser virker:

syre: HX --> H+ + X-, hvor H+ er den "sure" ion og X- er syre-rest-ionen: syrer fraspalter = leverer H+_ioner
eks: HCl, H2SO4, HNO3, HCO3- ....


base: X + H+ --> HX+, hvor X er basen, som optager = fjerner H+_ioner
eks. ofte er X = OH-_ionen: OH- + H+ --> H2O, NaOH, KOH, Ca(OH)2, CO3--, NH3 ...

koncentrationen af H+ har betydning for pH-værdien
1) syrer mindsker pH-værdien
2) baser øger pH-værdien
3) demineraliseret H2O har pH = 7

salte: består af metal-ioner og syrerest-ioner
og dannes ofte ved neutralisation:
syre + base --> salt + vand



El. Når felter forandres

i elektrisk ledende materialer opstår en induceret spændingsforskel, når et magnetfelts styrke varieres. Er det ledende materiales ender forbundet, opstår en induktionsstrøm. Dette fænomen er udgangspunktet for produktion af den tekniske vekselstrøm, som er grundlaget for vor daglige bekvemmelige og informationsrige levefod.

Atomfysik : Partikler med fart på...

Radioaktivitet: under specifikke kerneændringer - alfa- og betastråling - udsendes hurtige partikler. Dette sker med en statistisk regelmæssighed, som praktisk anvendes eksempelvis ved aldersbestemmelse, brug af sporingsisotoper, materialetykkelseskontrol, strålebehandling m.m.m.

Svar #2
18. april 2007 af afsharkizi (Slettet)

Ved ikke hvordan jeg skal stille min teori op

Hvad med despensetation

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. april 2007 af mathon

despensetation = disposition

altså hvordan man disponerer dvs. du laver en plan over, hvordan du synes fremlæggelsen skal foregå - hvad du vil have med - og i hvilken rækkefølge...

Svar #4
21. april 2007 af afsharkizi (Slettet)

Jeg har det jeg har skrevet men ved ikkke helt hvordan jeg skal stille det op

Svar #5
26. april 2007 af afsharkizi (Slettet)

Jeg fik 10 i prøve eksamen i fysik og kemi jeg havde om radioaktivitet.. Men jeg bare total nervøs ;-)

Skriv et svar til: Fysik/kemi prøve på tirsdag

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.