Der er lige nu 705 online.
Start Lektieforum Se video Test dig selv Opgaver
Opret spørgsmål

Matematik

Fourier analyse

07. oktober 2008 af 

Hej jeg har en opgave, jeg ikke helt kan greje.

Vi funktioner f(x) og g(x)

vi definerer deres L^2 indre produkt  på intervallet [-10;10] som

<f,g>∫fxgx dx

bestem den funktion g(x)  i rummet 

V=span[1,cos(pi*x/10) , sin(pi*x/10), cos(2*pi*x/10), sin(2*pi*x/10)], 

som er den ortogonale projektion af  f(x) = 1 for x tilhørende ]0;10[ på V?

hvorledes gør jeg dette?



Brugbart svar (0)
07. oktober 2008 af 

#0: Du skal bestemme fourierkoefficienterne.

---

mvh

Jerslev



Brugbart svar (0)
07. oktober 2008 af 

g(x) = ∑<f(x),en>en

hvor e1,e2.........en er enhedsvektorerne.



Antal visninger: 6

Opret svar

Du skal være logget ind, for at oprette et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind. Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.