Matematik

Skæringspunkt på x-akse i andengradspolynomium

18. januar 2010 af PainInTheAss (Slettet)

Et andengradspolynomium er givet ved  f(x) = 4x2 – 8x – 60  

- Bestem skæringspunkterne med x-aksen ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2010 af MrAbdul (Slettet)

Du skal bestemme diskriminanten og bruge den til at bestemme skæringspunkterne

Du ved jo at 1. aksen er = 0

dvs. f(x) = 0 <> (-b +- kvadratrod af d)/2a
d = diskriminant

diskriminanten = b2-4*a*c

Jg går ud fra at funktionen hedder f(x) = 4x2-8x-60

a = 4

b = -8

c = -60

Jeg hber at detgav mening


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. januar 2010 af mathon

x-aksens ligning
er
        y = 0

skæring kræver
      y = 4x2 – 8x – 60   og   y = 0

dvs
       0 = 4x2 – 8x – 60

       x2 – 2x – 15 = 0

       x = -3  ∨  x = 5 og y = 0

skæringspunkter med x- aksen

      S1 = (-3,0)   S2 = (5,0)

................

i overensstemmelse med #1


Skriv et svar til: Skæringspunkt på x-akse i andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.