Matematik

Partiel afledte

05. april 2014 af Jesper1991 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej :-)

Jeg har følgende nyttefunktion

U(C, L) = (C1-θ/1-θ) - (L1+μ/1+μ)

Jeg ved, at den partiel afledte mht. C er ∂U/∂C = UC = C
Men jeg får det til

∂U/∂C = (1*C*(1-θ)-0)/(1-θ)2 = C/(1-θ)

Hvad er det jeg gør galt?

Håber nogen kan hjælpe. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2014 af peter lind

Du blander to formler sammen. Du skal   (a*xn)' = n*a*xn-1  Du blander (vist nok) reglen for differentiation af en brøk ind i det.


Svar #2
05. april 2014 af Jesper1991

Tak for dit svar, Peter. Men er det ikke også en brøk jeg skal differentiere, da jeg skal finde den partiel afledte af C1-θ/1-θ? Eller skal jeg ikke det, da 1-θ er en konstant?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. april 2014 af peter lind

Din sidste bemærkning om at 1-θ er konstant er korrekt


Svar #4
05. april 2014 af Jesper1991

Okay, så det er rigtig forstået, at jeg kun skal bruge reglen for differentiation, hvis brøken er af to funktioner (fx g(x) og f(x)), og ikke hvis nævneren er en konstant?


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. april 2014 af peter lind

Det er lidt rodet det du skriver. Du skal kun bruge reglen om differentiation af en brøk. hvis nævneren er en funktion af x


Svar #6
05. april 2014 af Jesper1991

Ahh, perfekt! Okay. Tusind tak for hjælpen :-)


Skriv et svar til: Partiel afledte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.