Kemi

Kemi -om eddikesyre mm. HJÆLP!

12. april 2014 af anonymbruger4 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Håber nogen vil hjælpe med de her opgaver, hvis der er noget information der mangler så bare skriv, men tror det hele er her.. :-)

CH3COOH(aq) + OH-(aq) --> CH3COO-(aq) + H2O(l)

1. Afgør ved hjælp af reaktionsskemaet om CH3COOH titreres som en mono-, di-, tri- eller tetrahydron syre.

      - aner ikke hvordan man ser det :-/.. 

2. Angiv den ækvivalente stofmængde (n) af eddikesyre.

3. Beregn stofmængde-koncentrationen af eddikesyre i lagen i mol/L.

Altså vi har brugt 2,0mL lage, og vi brugt 1,95mL NaOH 0,4M før vores indikator (phenolphtalein) skiftede farve..  


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. april 2014 af Heptan

1. Tæl hvor mange hydroner (H+) der bliver afgivet. Der bliver afgivet én, så det er en monohydron syre.

hvad er "lage"?


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. april 2014 af mathon

1.
                  CH3COOH titreres som en monohydron syre.

2.
                  n(CH_3COOH)=n(NaOH)=\left ( 0,00195\; L \right )\cdot \left ( 0,4\; \frac{mol}{L} \right )=7,8\cdot 10^{-4}\; mol
3.
                  c(CH_3COOH)=\frac{7,8\cdot 10^{-4}\; mol}{0,002\; L}=0,39\; M        


Svar #3
19. april 2014 af anonymbruger4 (Slettet)

Tusind Tusind tak!!! Eddikelagen er en opløsning af eddikesyre i vand. Desuden indeholder lagen sukker, salt og krydderier.


Skriv et svar til: Kemi -om eddikesyre mm. HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.