Kemi

Oxidation/Reduktion

12. april 2014 af jelly1 - Niveau: A-niveau

Hej :)

Er der nogle der kan hjælpe mig følgende opgave:

Jeg skal gøre rede for hvilke atomer, der oxideres henholdsvis reduceres ved reaktion I?

Reaktionsskemaet er her:

www.peecee.dk/upload/view/435699

Mit bud er at OH i cholesterol har følgende oxidationstal: H har +1 og O har -2 og den tilhørende carbonatom har vel +1?

Men hvad har O i cholestenon og den tilhørende C-atom?

Håber på svar.

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2014 af lasols (Slettet)

O i både cholesterol  og cholestenon  har OT -2 til gengæld har du noget O2 (OT for O = 0) der bliver omdannet til H2O2 (OT for O = -1) så oxygen bliver reduceret til peroxid så nu skal du bare finde ud af hvad der sker med carbon (hint: hvis et naboatomet til et carbon er et andet carbon så tælder det for "0" når du beregner OT). Her er et eksempel for ethanol CH3CH2OH vil CH2 gruppen have et OT på C+2*H+OH dermed 0+2'1+(-2+1) = -1, dette er dog ikke oksidationstallet for din alkohol da din er sekundær og ikke primær alkohol


Skriv et svar til: Oxidation/Reduktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.