Kemi

Syntese af jern(ll)sulfat – vand (1/7)

14. april 2014 af julielarse (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg er igang med at lave en rapport omkring syntese af jern(ll)sulfat – vand (1/7) og jeg skal besvare nogle spørgsmål som jeg ik rigtig kan finde ud af. håber i vil hjælpe.

Masse af ståluld : 1,49 g

masse af tom petrisskål (med låg) : 15,939 g

masse af petriskål ( med låg) og FeSO4 * 7H2O : 20,09 g

masse af FeSO4 * 7H2O : 4,151

1. Beregn den moalre masse af  jern(ll)sulfat – vand (1/7), M (FeSO4 * 7H2O)

2. beregn massen af den mængde FeSO4 * 7H2O der teorisk kan fremstilles ved fuldstændig omdannelse af den afvejde mængde ståluld.

3. beregn udbytteprocenten.
4. angiv nogle årsager til at udbytteprocenten afviger fra 100%


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2014 af mathon

       For hver 7 mol H2O er der 1 mol FeSO4.


Svar #2
14. april 2014 af julielarse (Slettet)

så man skal hvad?


Svar #3
14. april 2014 af julielarse (Slettet)

??


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. april 2014 af mathon

M(FeSO11H14) = sum({1,1,11,14}*{55.847,32.065,15.999,1.008}) g/mol = 278,013
hvoraf M(FeSO4) = sum({1,1,4}*{55.847,32.065,15.999}) g/mol = 151,908 g/mol
udgør
                151,908 / (2,78013/%) = 54,64%


Svar #5
14. april 2014 af julielarse (Slettet)

Taak, havde fundet ud af det men ellers taak!
nogle der kan besvare opgave 4?


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. april 2014 af mathon

…at ståluld ikke består udelukkende af FeSO4 • 7H2O.


Skriv et svar til: Syntese af jern(ll)sulfat – vand (1/7)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.