Matematik

Lineær funktioner og parameterfremstilling

14. april 2014 af Wihi (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan hænger parameterfremstilling og lineær funktioner sammen? 

Jeg skal, i et af spørgsmålene til matematik mundtlig eksamen; "Redegør for lineære funktioner og lineær vækst. Redegør desuden for brug af vektorer til at beskrive linjer i planen." og der står også at jeg kan komme ind på Ligning og parameterfremstilling af linje.. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

Grafen for en lineær funktion er en ret linie, der for eksempel kan angives ved en ligning

        ax + by + c = 0 ,

hvor n = [a,b] er en normalvektor til linien.

eller ved en parameterfremstilling

        OP = OQ + t·r , t ∈ R ,

hvor Q er et fast punkt på linien, og r er en retningsvektor for linien.


Skriv et svar til: Lineær funktioner og parameterfremstilling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.