Fysik

Fysik hjælp behøves

15. april 2014 af skoleerfed (Slettet) - Niveau: B-niveau

Ved skydiving foretages udspring fra flere kilometers højde, således at udspringeren kan udføre 
forskellige akrobatiske øvelser under fladet, før faldskærmen foldes ud. 
 
For at vurdere hvornår faldskærmen skal udløses, foretog en udspringer en måling af farten 
under et fald fra stor højde. Grafen viser sammenhængen mellem farten v under den første del 
af faldet og tiden t, der er gået fra udspringets begyndelse.

a) Bestem udspringerens acceleration til tiden 7,0 s. Bilaget kan benyttes ved 
besvarelsen. 
 
Faldskærmen udløses, når udspringeren er faldet 2,0 km 
 
b) Vurdér, hvor lang tid det tager udspringeren at falde 2,0 km. Bilaget kan benyttes ved 
besvarelsen 

Er der en der kan hjælpe med disse opgaver???
Graf og bilag er vedhæftet 

Vedhæftet fil: Regneopgaver_2.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2014 af hesch (Slettet)

a)  Accelerationen = grafens hældning, som du kan aflæse mest nøjagtigt ved:

Tegn en linie, der står vinkelret på grafen til tiden 7s. Tangenten til grafen er nu en linie, der står vinkelret på første linie. Find hældningen af tangenten = accelerationen.

b)  Faldlængden = arealet under grafen. Find den faldlængde som et "tern" svarer til. Tæl ternene under grafen, fra venstre mod højre, indtil summen af disse svarer til 2000m.  Aflæs hvilken tid ( på x-aksen ) dette svarer til. Du må foretage en vurdering af hele, halve, osv., tern undervejs i tællingen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. april 2014 af mathon

a)
              tangenten for x = 7
             synes at gå gennem \left ( 7;49.5 \right )  og   \left ( 13;55 \right )

             med hældningskoefficient
                                                          \frac{\mathrm{d} v}{\mathrm{d} t}={\color{Red} a}=\frac{\left (55-49,5 \right )\frac{m}{s}}{\left ( 13-7 \right )s}= 0,9167\; \frac{m}{s^2}


Skriv et svar til: Fysik hjælp behøves

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.