Fysik

Beregn frekvensen og fotonenergien for hydrogens linjespektrum

15. april 2014 af GYM1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej!

jeg har fået en opgave der lyder: 

Den grønne (blå) linje i hydrogens linjespektrum har bølgelængden 486,13 nm.

Beregn frekvensen og fotonenergien for denne linje.

jeg går ud fra at jeg skal bruge f = 1/T, men jeg kan ikke helt overskue hvordan jeg skal omregne nm? er kørt rimelig død i det her, selvom det måske er rimelig simpelt... håber der er en frisk en der vil hjælpe mig :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2014 af mathon

                         f=\frac{c}{\lambda }=\frac{2,99792\cdot 10^{8}\; \frac{m}{s}}{486,13\cdot 10^{-9}\; m}


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. april 2014 af peter lind

fotonenergi E = h*f     hvor h er Plancks konstant


Svar #3
15. april 2014 af GYM1 (Slettet)

hvor får du 2,99792 fra? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. april 2014 af mathon

                E_{foton}=h\cdot f=\left ( 6,62608\cdot 10^{-34} \; Js\right )\cdot \left (\frac{2,99792\cdot 10^{8}\; \frac{m}{s}}{486,13\cdot 10^{-9}\; m} \right )


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. april 2014 af mathon

  Lysets hastighed i vacucum
  er:                                    
                                                          c=2,99792\cdot 10^{8}\frac{m}{s}


Skriv et svar til: Beregn frekvensen og fotonenergien for hydrogens linjespektrum

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.