Matematik

Opgave med hjælpemidler

16. april 2014 af 1234radioen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Hvordan skal man jeg lave opg. 14b i vedhæftede link?

http://www.uvm.dk/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF13/Proever%20og%20eksamen/Opgavesaet/130820_Gl_Matematik_A_stx_140813.ashx

a'ere har jeg lavet, og jeg har fået sidelængden AB til 26,24 og vinkel A til 49 grader.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. april 2014 af peter lind

Brug |CE|  = |CB|

længden af højden fra D er |AB|/2


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. april 2014 af Sinimini (Slettet)

længden af højden fra D? Hvilken side er det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. april 2014 af peter lind

DEn er ikke angivet på figuren. Nedfæld den vinkelrette på CE


Brugbart svar (1)

Svar #4
16. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#1

Det er vist ikke korrekt, at højden fra D er |AB|/2 .

Kald skæringspunktet mellem EC og AB for F. Da er trekant CFB en retvinklet trekant med hypotenuse |BC| = 20, med den ene spidse vinkel C = 82º/2 = 41º , og med den hosliggende katete

        |FC| = |BC| · cos(41º) .

Liniestykket CD er lig med vinkelhalveringslinien vC i trekant CFB . Trekant CFD er en retvinklet trekant med katete FC, med hosliggende spidse vinkel C/2 = 41º/2 og med CD som hypotenusen. Der gælder derfor

        |CD| = |FC| / cos(41º/2) = |BC| · cos(41º) / cos(41º/2)

                                           = 20 · cos(41º) / cos(41º/2)

                                           = 16,11


Skriv et svar til: Opgave med hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.