Matematik

Hvad er x

16. april 2014 af Problemsolver (Slettet) - Niveau: C-niveau
2x = 1,03^x
Hvordan regner jeg det ud trin for trin?

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. april 2014 af peter lind

Det er nødvendigt at bruge et CAS værktøj til det


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. april 2014 af Mahv123 (Slettet)

Med CAS værktøj: solve(2x=1,03^x),x -------> x = 0.507

Uden CAS værktøj:

2x = 1,03^x ---> x = (sqrt(1.03^x))/2 = 0.507


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Der skal ikke indgå nogen sqrt i iterationsudtrykket. Selv om du kalder det "uden CAS-værktøj", er der jo stadig tale om at udføre et CAS-værktøjs funktion.

Man skal i stedet benytte iterationen

        xj+1 = (1,03xj)/2

med stort set arbitrær startværdi for x1 . Der er konvergens til 6 decimaler efter 5-6 iterationer.

I øvrigt er resultatet 0,507 ikke korrekt rundet til 3 decimaler, da x ≈ 0,507558 .


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. april 2014 af Mahv123 (Slettet)

#3. Det er korrekt. Beklager!


Skriv et svar til: Hvad er x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.