Fysik

Beregn tryk over stempel

16. april 2014 af bjax (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg regner på en forenklet model af en firtaktsmotor. Når stemplet i den er i bund, er rumfanget af cylinderen over stemplet 0,5 L. Indsugningsventilen er åben, og trykket i cylinderen er derfor 101 kPa. Temperaturen i cylinderen er 50 C . Nu lukkes indsugningsventilen, og stemplet bevæger sig op. Dieselolien selvantændes af kompressionsvarmen, er temperaturen i rummet over cylinderen er 600 C, og rumfanget over stemplet er 0,005 L.

Hvad er trykket over stemplet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. april 2014 af peter lind

Brug at P*V = n*R*T = konstant*T Beregn konstanten ud fra startsituationen og brug derefter konstanten. Mere forenklet kan du ogs bruge P*V/T  = P0^V0/T0  hvor 0 indekset angiver startværdierne


Svar #2
17. april 2014 af bjax (Slettet)

Tusind tak:)


Skriv et svar til: Beregn tryk over stempel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.