Matematik

Opgave 6: A og B's vægt

17. april 2014 af christina1808 (Slettet) - Niveau: C-niveau

For en person A viser tabellen udviklingen i vægten, efter at A har benyttet et bestemt slankemiddel i 4 uger.

Antal uger, slankemiddlet er benyttet:     0       4

A's vægt (kg):                                          120     108

udviklingen i A's vægt kan med tilnærmelse beskrives ved en model på formen  y=b*a^x, hvor y er vægten i kg, og x er det antal uger, slankemiddlet er benyttet.

a) Bestem tallene a og b.

For en anden person B er udviklingen i vægten givet ved y-89*0.73^x, hvor y er vægten i kg og x er det antal uger, slanemiddlet er benyttet.

Hvor mange uger skal der gå, før B's vægt er nede på 80 kg?

Producenten af slankemidlet oplyser, at det gennemsnitlige vægttab er 2.7% pr. uge.

c) stemmer denne oplysning med de to personers vægttab?

Håber i ka' hjælpe er sådan lidt lost ?:-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

a) Benyt de to datapunkter til at opstille to ligninger til bestemmelse af konstanterne a og b for personen A.

b) ? Løs ligningen       89·0,73x = 80

c) Benyt, at      r = a-1    angiver den relative ændring pr. uge.


Svar #2
17. april 2014 af christina1808 (Slettet)

Tak :-) men der i a'eren hvilke to ligninger er det fx.?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man har de to punkter    (x,y) = (0 , 120) , og (x,y) = (4 , 108) , der indsættes i den søgte forskrift

        y = b · ax ,

dvs. man får de to ligninger

        120 = b · a0 , og

        108 = b · a4 .

Heraf bestemmes a og b.


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#0

Udtrykket for B er vist y = 89 · 0,973x   ?


Svar #5
17. april 2014 af christina1808 (Slettet)

Tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. marts 2017 af saf90 (Slettet)

Sidder med den samme opgave, og når man skal bestemme a og b
120 = b * a0
a: 4-0√120-108 = 1,861
b: y1/ax1 = 64,48

180 = b * a, hvordan regner jeg den ud? både a og b?


Skriv et svar til: Opgave 6: A og B's vægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.