Matematik

Afstand fra punk til linje:

17. april 2014 af Niko83 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej til Alle. Sprøgsmålet, som jeg vil stille til jeg, drejer om eksamensspørgsmål.
Hvike betydning har den negative halvplan og det positive halvplan.?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. april 2014 af mathon

     dist(l,P(x,y))=\frac{ax+by+c}{\sqrt{a^2+b^2}}> 0  når P ligger i l's positive halvplan regnet med fortegn
                                                                               efter normalvektor n = [a.b]'s retning.

dist(l,P(x,y))=\frac{ax+by+c}{\sqrt{a^2+b^2}}< 0  når P ligger i l's negative halvplan regnet med fortegn
                                                                           efter normalvektor n = [a.b]'s retning.


Svar #2
17. april 2014 af Niko83 (Slettet)

Hvad så hvis normalvektoren er n=(0,0) ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2. En normalvektor er altid en egentlig vektor, dvs. en vektor med en positiv længde. Nulvektoren kan ikke bruges som normalvektor.

Svar #4
17. april 2014 af Niko83 (Slettet)

Jo, det er meget fornuftigt. 10000,,,, TAK


Skriv et svar til: Afstand fra punk til linje:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.