Fysik

Fysik haster

17. april 2014 af 102938475 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej med jer 

håber i kan hjælpe mig så hurtigt som muligt :)

I 2002 var Danmarks elforbrug PJ (petajoule, P(peta)=1015).

a) Vis, at dette svarere til en gennemsnitseffekt på 3,65 GW (gigawatt, G(giga)=109).

b) Hvor mange kvadratmeter solceller med en effektivitet på 15% kræves for at dække dette forbrug, når indstrålingen sættes til 100 W/m2 .

c) Giv et skøn over Danmarks bebyggede areal og vurdér om solcellerne vil kunne være på tagene.

På gensyn :) (ps. forklare meget udybene hvis i kan, og hvordan man laver udregningerne :) tak)


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. april 2014 af hesch (Slettet)

a) Omregn det årlige energiforbrug ( J/år ) til gennemsnitseffekten Watt = J/s.

b) Solcellerne yder gennemsnitligt 0,15 *100 W/m2

c)  https://www.google.dk/#q=bebygget+areal+i+danmark


Svar #2
23. april 2014 af 102938475 (Slettet)

Jeg forstår stadig ikke havd det er jeg skal gøre :( vil de ikke lige uddybe mere Specielt a og b. 


Skriv et svar til: Fysik haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.