Matematik

Differentialkvotient

17. april 2014 af powergustav (Slettet) - Niveau: B-niveau

Kan nogen hjælpe med spørgsmål c og d. i følgende opgave:

Opgave 2.023 
Rogn fra en bestemt slags fisk lægges i en saltlage for at øge holdbarheden. Når rognen har ligget t timer i saltlagen, er saltkoncentrationen i rognen f(t), målt i gram salt pr. kg rogn, bestemt ved f(t)=2,7*(1-e^-0.021*t)
a) Bestem saltkoncentrationen i rognen, når den har ligget 24 timer i saltlagen.
b) Til hvilket tidspunkt er saltkoncentrationen i rognen nået op på 2,0 gram salt pr. kg rogn?
c) Bestem den hastighed, hvormed saltkoncentrationen i rognen vokser til tidspunktet t = 24.
d) Hvilken betydning har tallet 2,7 for saltkoncentrationen i rognen?
 

VH og tak for hjælpen!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

a) Beregn f(24)

b) Løs ligningen f(t) = 2,0

c) Beregn f '(24) .

d) Se på værdien f(0) .


Svar #2
17. april 2014 af powergustav (Slettet)

1# jeg har løst a og b. I c får jeg problemer. jeg bruger at: f'(x) = e^kt= k*e^kt. mit resultat bliver negativt og tror derfor det er forkert. altså: f'(24) = 2,7* (-0,021)*e^-0,021*24. Er dette korrekt eller gør jeg noget forkert? 


Svar #3
17. april 2014 af powergustav (Slettet)

#1

a) Beregn f(24)

b) Løs ligningen f(t) = 2,0

c) Beregn f '(24) .

d) Se på værdien f(0) .

det var til dig :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Dit resultat har forkert fortegn. Man har

         f(t)=2,7\cdot \left ( 1-e^{-0,021t} \right )

        f'(t)=2,7\cdot \left ( -0,021 \right )\left ( -e^{-0,021t} \right )=2,7\cdot 0,021\cdot e^{-0,021t}


Skriv et svar til: Differentialkvotient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.