Geografi

Øget CO2-udledning=flere vejrfænomener

18. april 2014 af 123434 - Niveau: C-niveau

Hvordan kan global opvarmning føre til flere alvorlige vejrfænomener?

CO2 er en drivhusgas, Gassen holder altså på Jordens varme. Jo flere fossile brændstoffer, vi brænder af, jo tættere bliver laget af drivhusgassen. Dermed bliver den globale opvarmning større.

Temperaturen på jorden bliver altså højere. Temperaturstigninger på jorden kan påvirke vejret på forskellige måder. Havene vil også blive varmere af opvarmning fra solen. Det varme vand i havene, som er blevet opvarmet af solen, vil fordampe og stige op i atmosfæren. Tornadoer, tyfoner og cykloner opstår som følge af, at varme og fugtige luftmasser opvarmes yderligere. Den globale opvarmning vil forårsage flere tornadoer, tyfoner og cykloner

Som følge af den globale opvarmning, bliver temperaturen på jorden højere. I Afrika hvor det allerede er varmt, vil der blive endnu varmere. Det medfører, at ørkenen bredder sig. Der vil oftere komme tørke, og Afrikanere må flugte, da de ikke kan få mad eller drikke i disse områder(intet vand, man kan ikke dyrke afgrøder osv.)

Er min beskrivelse korrekt? Er der andre måder således, at den globale påvirkning påvirker vejret. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2014 af LaPii (Slettet)

I bund og grund er det korrekt, men det kan godt uddybes lidt. Og så kan du tilføje at opvarminingen af havene også medfører at isen på polerne smelter og altså skaber oversvømmelser, hvilket jo er storaktuelt i DK.

Du kan også tilføje at permafrosten i Sibirien risikerer at smelte, og da den indeholder meget store mængder metan, der vil blive frigivet til atmosfæren hvis permafrosten smelter, vil det forværre den globale opvarmning. 


Skriv et svar til: Øget CO2-udledning=flere vejrfænomener

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.