Matematik

Hvorfor sætter man f'(x) = 0 ved optimering?

18. april 2014 af Fallap (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg sidder med nogle optimeringsopgaver, og jeg undrer mig over at man sætter f'(x) = 0 

Er der nogle der kan komme med en pædagoisk forklaring på logikken bag dette?

Mvh. Philip :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. april 2014 af Jens6554545 (Slettet)

Ved at sætte f'(x) = 0 kan man bestemme eventuelle ekstremumssteder dvs. om der er et maksimum eller et minimum til steder på grafen. I optimeringsopgaver bliver man ofte spurgt om noget med at finde "mindst muligt" eller "størst muligt", hvilket i bogstaveligt forstand betyder, at du skal finde ud af, hvor på grafen der er et maksimum eller et minimum.


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. april 2014 af peter lind

f'(x) er som regel kontinuert. Er dette tilfælde kan f'(x) kun skifte fortegn ved at passere 0. Det kan bruges til at bestemme monotoniforhold
 


Svar #3
18. april 2014 af Fallap (Slettet)

Mange tak! Nu forstår jeg det :-)


Skriv et svar til: Hvorfor sætter man f'(x) = 0 ved optimering?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.