Matematik

Dm(f) og Vm(f)

18. april 2014 af jens12234 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen som kan hjælpe med at finde dm(f) og vm(f) udfra en funktion. Derudover også finde den omvendte funktion. Opgaven lyder således : 

Funktionen f er givet ved 

f(x)=2√(x+1) -3

Angiv Dm(f) og Vm(f), og gør rede for, at f har en omvendt funktion. 

Bestemt forskrift for f^-1, og angiv Dm(f^-1) og Vm(f^-1)


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

Ved bestemmelsen af Dm(f) benyttes, at argumentet til kvadratroden ikke må være negativt.

Ved bestemmelsen af den omvendte funktion f-1 isolerer man x i udtrykket

        y = 2·√(x+1) - 3 .


Svar #2
19. april 2014 af jens12234 (Slettet)

Tak for hjælpen indtil videre. Jeg har ret svært ved dette, så her kommer der et par spørgsmål, som jeg håber du vil svare på. 

Jeg er stadig lost hvad det angår Dm(f) og Vm(f). Jeg kender definitionen, men jeg ved ikke hvordan jeg finder det, når jeg skal gå ud fra en funktion. 

Jeg ved at jeg skal isolere x i udtrykket, men hvad så derefter? så har jeg et x, men jeg skal jo have en funktion? 
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. april 2014 af jnl123

Dm er alle de værdier som man "lovligt" kan putte ind i funktionen:

Dm(f) = [-1;∞[

Vm er alle de værdier som kan komme ud af funktionen

Vm(f) = [-3;∞[


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Den omvendte funktion er så x som funktion af y .


Skriv et svar til: Dm(f) og Vm(f)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.