Matematik

Hjælp til ligning

18. april 2014 af EnStuderende - Niveau: C-niveau

Hej..

Er der nogen, der kan hjælpe med at isolere a i denne ligning?

a2 + b2 + a * b = 415,19


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

Det er en 2.-gradsligning i a:

        a2 + b·a + (b2 - 415,19) = 0


Svar #2
18. april 2014 af EnStuderende

Jo, men jeg ved bare ikke, hvad hverken a eller b er - kun at b er 3 gange større end a.

Så jeg tænkte, hvis jeg nu isolerer a i den éne ligning, altså den lange, kan jeg finde løsningen ved at sætte den sammen med ligningen a = 3*b


Svar #3
18. april 2014 af EnStuderende

Det er meningen, at jeg skal finde både a og b ud fra disse informationer.


Brugbart svar (1)

Svar #4
18. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Så indsæt b = 3a i ligningen:

       a2 + 3a·a + (3a)2 = 415,19 ,

træk sammen på venstre side, isoler a2, og bestem så a og derefter b.

Hvis b er 3 gange større end a, er b = 3a, ikke a = 3b .


Svar #5
18. april 2014 af EnStuderende

Arh ja!

- Og nårh ja, self. 5a2 = 415,19 ---> a2 = 415,19/5 ---> a = kvadratroden af 415,19/5

Tak for hjælpen!


Brugbart svar (1)

Svar #6
18. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Nu skal du lige udregne venstresiden korrekt.

        a2 + 3a·a + (3a)2 = a2 + 3a2 + 9a2 = ...


Svar #7
18. april 2014 af EnStuderende

Nå okay ja, troede lige det var 3a:-)


Skriv et svar til: Hjælp til ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.