Matematik

Hvor mange liter vand kan vandbeholderen rumme

18. april 2014 af Karlse - Niveau: 7. klasse

Det er en cylinderformet figur som er 2m på diameteren og længen er 10m og jeg skal finde us af hvor meget liter vand den kan rumme. Det ville være super nice hvis i kunne hjælpe mig. :)


Svar #1
18. april 2014 af Karlse

Hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

Beregn rumfanget af en cylinder med diameteren 2 m og højden 10 m .


Svar #3
18. april 2014 af Karlse

Hvrodan skal jeg gøre det kan jeg ikke få et metode til det, hvis du kender en. :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Du kender sikkert udtrykket for rumfanget af en cylinder med radius r og højde h?

        Vcyl = π·r2·h


Svar #5
18. april 2014 af Karlse

Jes


Svar #6
18. april 2014 af Karlse

Og der har jeg regnet sådan 3,14 · 1 · 1·10 = 31,4


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Så benyt, at radius er det halve af diamenteren. Udtryk cylinderens radius og højde i dm, og indsæt så i udtrykket for rumfanget.


Svar #8
18. april 2014 af Karlse

Det kunne jeg også, jeg hved bare ikke hvordan jeg skal omregne det til liter


Svar #9
18. april 2014 af Karlse

Ok


Brugbart svar (0)

Svar #10
18. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Benyt, at 1 dm3 = 1 L.


Svar #11
18. april 2014 af Karlse

Hvad skal jeg så helt for at regne det til dm skal jeg bare sige radius gange højde :)


Brugbart svar (0)

Svar #12
18. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#11

Du skal benytte, at 1 m = 10 dm . Omregn radius r og højden h til dm og beregn så rumfanget.

Eller benyt, at 1 m3 = 1000 L .


Svar #13
18. april 2014 af Karlse

Ok, så som jeg har forståret er det r= 10 dm fordi r er 1m og hæjde er 100 dm


Brugbart svar (0)

Svar #14
18. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#13

Ja, netop.


Svar #15
18. april 2014 af Karlse

Ok, det er så 110 dm i alt hvad skal jeg så.


Brugbart svar (0)

Svar #16
18. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#15

Nej, de skal ikke lægges sammen. Du skal udføre den samme beregning, du lavede i #6, med de omregnede tal.


Svar #17
18. april 2014 af Karlse

Er det sådan 3,14·10·10·100= 31.400


Brugbart svar (0)

Svar #18
18. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#17

Ja, og angiv resultatets enhed ved at skrive L bagefter.


Svar #19
18. april 2014 af Karlse

Ok, så det er 31.400 l at en kan rumme.


Svar #20
18. april 2014 af Karlse

Ok, så den kan rumme 31,400 L vand


Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.