Matematik

Hjælp til Wordmat mht. løsning af ligninger

18. april 2014 af Fallap (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg prøver at løse ligningen

0 = 200 - 6,0 + 27,5 • (e-1,6 • x - 1)

Jeg ved at resultatet skal give ≈ 28,75

Men når jeg prøver at indtaste den i wordmat så får jeg 444,3494

Hvordan indsætter man forresten værdier som e^ log og ln?

Mvh. Philip


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

Wordmat bør da have funktionerne ex , ln(x) og log(x) som indbyggede funktioner.

Er ligningen skrevet korrekt?

e-1,6x = 1 -194/27,5

har ingen løsning.


Svar #2
19. april 2014 af Fallap (Slettet)

Jeg har prøvet igen, og fik nu 33,16667

Se min vedhæftede fil hvordan den åbenbart er løst :)

Vedhæftet fil:kjo8nhoiogiy.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ovenfor havde du -6,0 , og ikke -6,0·t som i det vedlagte (med x = t) .

Ligningen, der skal løses, er så

        200 - 6,0·t + 27,5·(e-1,6t -1) = 0 .

Den løses iterativt med iterationen

        t = (200 - 27,5 +27,5·e-1,6t) / 6,0 ,

der hurtigt konveregerer mod løsningen t = 28,75 .


Svar #4
19. april 2014 af Fallap (Slettet)

Min sæl det virkede! Mange tak skal du have! :)


Skriv et svar til: Hjælp til Wordmat mht. løsning af ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.