Samfundsfag

HJÆLP!!!

19. april 2014 af Jajajajajajajajaja - Niveau: 8. klasse

Jeg har fået opgaven ¨ er det danske demokrati en livsform eller en styreform ? kan i hjælpe mig med og forklare hvorfor og hvorfor det ikke er livsform eller styreform 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2014 af 123434

Styreform:måde som et land styres på, bestemt ved de normer, regler og love som afgør hvordan de politiske beslutninger træffes

livsform:måde at leve på

Demokrati kan både være en livsform og en styreform

Demokrati er som styreform, hvor folket stemmer politikere ind i parlamentet som tager nogle beslutninger på borgernes vegne(repræsentativt demokrati) eller hvor borgerne har direkte indflydelse på de beslutninger som træffes(direkte demokrati)

Deltagelsesdemokraterne mener, at demokrati ikke blot skal være en styreform, men også en livsform. Borgerne skal altså engagere sig i interesseorganisationer, græsrodsbevægelser, partiorganisationer, bestyrelser i børnehaver og skoler osv. 

Deltagelsesdemokraterne mener, at borgerne bliver bedre og klogere mennesker af at deltage i dette arbejde. Hvis en forældre engagerer sig i børnehaven ved at være bestyrelsesmedlem, får han/hun indsigt i børnehaven og dens hverdag. Dette kan gøre forældrene til et klogere menneske. Samtidig mener konkurrencedemokraterne, at borgerne bliver gladere for beslutninger, som de selv har været med til at træffe i stedet for beslutninger, som er blevet trumfet igennem.


Skriv et svar til: HJÆLP!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.