Kemi

Stofmængdekoncentration

19. april 2014 af Kemi1996 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har problemer med denne opgave:

4NH3 (g) + 3 O2 (g) --> 2 N2(g) + 6 H2O (l)

Noget af ammoniakken i forbrændingskammeret forbrændes ikke men opløses i det vand, som dannes ved reaktionen. Denne opløsning A, analyseres som beskrevet herunder:

- Med pipette udtages 10,0 mL af opløsning A som straks blandes med 15,0 mL 0,0198 M saltsyre. Der er overskud af saltsyren i blandingen

-Overskuddet af HCl bestemmes ved titrering med en 0,0200 M natriumhydroxidopløsning, idet methylrødt anvendes som indikator.

-I ækvivalenspunktet er der tilsat 10,65 mL af natriumhydroxidopløsningen

d) Beregn stofmængdekoncentrationen af ammoniak i opløsning A

Jeg bliver lidt forvirret omkring hvilke volumner jeg skal bruge

(Jeg har også fra en tidligere opgave lavet et mængdeberegningsskema og beregnet stofmængden af ammoniak (0,6 mol) men tror ikke det kan bruges til noget)

På forhånd, tak 


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. april 2014 af khol (Slettet)

NH3 + HCl → NH4Cl

HCl + NaOH → NaCl(aq) + H2O(l) 


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. april 2014 af khol (Slettet)

15,0 mL 0,0198 M saltsyre (n = c · V)

nHCl = 0,015 L · 0,0198 M = 0,000297 mol

nNaOH = 0,01065 L · 0,0200 M = 0,000213 mol

nNH3 = 0,000297 - 0,000213 = 0,000084 mol

c(NH3) = 0,000084 mol / 0,010 L = ...


Svar #3
20. april 2014 af Kemi1996 (Slettet)

Tak for det gode svar !


Skriv et svar til: Stofmængdekoncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.