Matematik

Numerisk værdi af fejl (taylor)

20. april 2014 af yamaharacing (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hvordan skal jeg regne opgaven (se link NB: x= 1)? Jeg har især svært ved at forstå, hvad er.

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2014 af jnl123

\left | f(3/2) - \tilde{f} _4 (3/2)\right | \leq \frac{M}{5!}\left | 3/2- x_1 \right |^5

hvor

\left | f^{(5)}(3/2) \right | \leq M

s er bare en variabel ligesom t - det er nok for at skille det ad


Svar #2
20. april 2014 af yamaharacing (Slettet)

Hvorfor skriver du xdér? xbruges vel bare til at finde ud af, at |(5)(s)| ≤ 7 (så vi får forskellige resultater).

Hvad er M?

Hvad får du som resultat?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. april 2014 af jnl123

at fejlen er mindre eller lig med

0,00182291666666666666666666666667


Skriv et svar til: Numerisk værdi af fejl (taylor)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.