Matematik

Ligning med to ubekendte - Hvordan?

20. april 2014 af cmath (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Hej, jeg ville spørge om I kunne hjælpe mig med en god forklaring på en løsning med to ubekendte (ligning). 
Det er noget vi kommer til at lære, men jeg vil da stadig gerne være godt forberedt :)

Her er der et eksempel:

2x + 4 = 34 - 3x


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2014 af mathon

…her er der kun én ubekendt.


Svar #2
20. april 2014 af cmath (Slettet)

Men er det ikke noget med, at når der er to x'er, så er det to ubekendte?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. april 2014 af jnl123

Det skal være to (forskellige) ubekendte. F.eks. både x og y. I eksemplet er der en ubekendt, x, som optræder to gange.

Prøv og:

-plus med 3x på begge sider
-minus med 4 på begge sider
-divider med 5 på begge sider


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. april 2014 af jnl123

I øvrigt - hvis der er 2 ubekendte, så skal der også være 2 ligninger for at man kan finde løsningen


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. april 2014 af mathon

                                 2x + 3x = 34 - 4 

                                 5x = 30

                                 x =(30/5) = 6


To ubekendte betyder to forskellige ubekendte


Svar #6
21. april 2014 af cmath (Slettet)

Nårhh, nu forstår jeg det. Tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Ligning med to ubekendte - Hvordan?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.