Fysik

Hvad er det her for en formel? F = m * a

21. april 2014 af ramiac (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hvad er det her for en formel? Og hvad bruger man den til?  F = m * a


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

Formlen udtrykker Newtons 2. lov, der siger, at den resulterende kraft F på et objekt er lig med objektets masse ganget med objektets acceleration a, hvor F og a regnes som vektorer, altså

        F = m · a .

Kender man den resulterende kraft F, kan man beregnes objektets acceleration a, og omvendt.

Hvis man for eksempel ved, at den resulterende kraft på et objekt er lig med 0 , ved man derfor, at accelerationen er lig med 0 , og objektet bevæger sig derfor med konstant hastighed v.


Svar #2
21. april 2014 af ramiac (Slettet)

Kan du uddøbe det lidt mere, jeg forstår det ikke helt. Hvad er F og hvad menes der med kraft? og hvad bruger man den formel til? 


Svar #3
21. april 2014 af ramiac (Slettet)

Jeg er helt lost.


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Jeg gik ud fra, at de grundlæggende begreber er gennemgået i din bog.


Svar #5
21. april 2014 af ramiac (Slettet)

Står det i Aurum C eeller fysik C

Skriv et svar til: Hvad er det her for en formel? F = m * a

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.