Fysik

Hjælp - elforbrug

21. april 2014 af emiliefalk (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej håber der er en der kan hjælpe mig! Er helt blank med hvad jeg skal

I 2002 var Danmarks elforbrug PJ (petajoule, P(peta)=1015).

a) Vis, at dette svarere til en gennemsnitseffekt på 3,65 GW (gigawatt, G(giga)=109).

b) Hvor mange kvadratmeter solceller med en effektivitet på 15% kræves for at dække dette forbrug, når indstrålingen sættes til 100 W/m2 .

c) Giv et skøn over Danmarks bebyggede areal og vurdér om solcellerne vil kunne være på tagene.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

a) divider elforbruget E med tiden t = 1 år, idet P = E / t .

b) divider den fundne effekt med indstrålingen ganget med 15% .

c) google dig frem til at skøn over arealet.


Svar #2
21. april 2014 af emiliefalk (Slettet)

Mange tak for hjælpen:-)


Skriv et svar til: Hjælp - elforbrug

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.