Matematik

Potensvækst - HJÆLP !

21. april 2014 af juliebruun1997 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Sidder med den her opgave og min hjerne er virkelig gået i påskehi, håber der er nogen der kan hjælpe !

For en potensfunktioner forskriften:

y = 6*x^2

1)Hvad sker der med y-værdien når x-værdien ganges med 1,15?
    Hvordan kan fortolkes i procent?
2)Hvad sker der med y-værdien når x-værdien ganges med 2?
    Hvordan kan fortolkes i procent?
3)Hvad sker der med y-værdien når x-værdien ganges med en konstant k?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2014 af mathon

                 F_y=F{_{x}}^{a}

                 \frac{y_2}{y_1}=\left ( \frac{x_2}{x_1} \right )^{a}

                 1+r_y=\left ( 1+r_x \right )^a

                 1+r_x=\left ( 1+r_y \right )^{\frac{1}{a}}

                


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. april 2014 af mathon

1)
            1+r_y=1,15^{2}=1,3225

            r_y=0,3225=32,25\%


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. april 2014 af mathon

2)
           1+r_y=2^{2}=4,0000

           r_y=3,0000=300\%


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. april 2014 af mathon

3)

           1+r_y=k^{2}

           r_y=\left ( k^2-1 \right )=\left ( k^2-1 \right )\cdot 100\%


Skriv et svar til: Potensvækst - HJÆLP !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.