Matematik
Matematik indskrivning
21. april 2014 af
Pizzaglad
-
Niveau: 9. klasse
Hej, jeg sidder med et par spørgsmål, jeg ikke kan finde ud af. Det lyder sådan her:
1) Hvor langt bevæger bolden sig langs x-aksen i det andet hop?
2) Angiv boldens største hop over jorden i det andet hop?
Jeg ved at boldens andet hop varer 0,9 sekunder. Og at boldens bevægelse i dette hop kan bestemmes ved ligningerne:
x = 4,5t+1,8
1,2 = t = 2,1
y = -5t²+16,5t-12,6
Håber I kan hjælpe mig :)
1) Hvor langt bevæger bolden sig langs x-aksen i det andet hop?
2) Angiv boldens største hop over jorden i det andet hop?
Jeg ved at boldens andet hop varer 0,9 sekunder. Og at boldens bevægelse i dette hop kan bestemmes ved ligningerne:
x = 4,5t+1,8
1,2 = t = 2,1
y = -5t²+16,5t-12,6
Håber I kan hjælpe mig :)
Svar #1
21. april 2014 af jnl123
Det er nok lettere hvis du kan vedhæfte opgaven.
Men i 1) skal du nok bare sætte t=0.9 s ind i ligningen for x, og i 2) skal du nok finde maksimum i ligningen for y ved at differentiere
Svar #2
21. april 2014 af Pizzaglad
Dette er billedet af siden. Det er opgave 3.6 og 3.7
Vedhæftet fil:1398078552066.jpg
Skriv et svar til: Matematik indskrivning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.