Matematik

Voksende eksponentialfunktion

21. april 2014 af Kathrine408 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fået følgende opgave:

Om en eksponentielt voksende funktion oplyses, at fordoblingskonstanten er 10. Desuden oplyses det, at punktet (7, 49) ligger på funktionens graf.

Jeg skal herefter finde en forskift for funktionen.

Jeg ville umiddelbart mene at jeg skal bruge topunktsformlen?! Men hvordan når jeg kun kender et punkt?!


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2014 af mathon

             f(x)=b\cdot \left (2^{\frac{1}{10}} \right )^{x}=b\cdot a^{x}           gennem  (7,49)

             49=b\cdot 2^{\frac{7}{10}}


Skriv et svar til: Voksende eksponentialfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.