Matematik

Opgave 10 fra opgavesæt HF B december 2010 - forskellige funktioner

21. april 2014 af Julka2905 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej! 
Jeg håber nogen kan hjælpe mig, siden at jeg er stødt på denne opgave jeg bare ikke kan finde ud af.
Det er en opgave i opgavesættet HF B fra december 2010, som min lærer har udleveret til os. På forhånd tak! :)

Opgave 10:

I perioden 1998-2007 kan antallet af lobbyister i USA med god tilnærmelse beskrives ved funktionen:
f(x) = 490x + 10400 - lineær funktion.

Hvor x er antal på efter 1998, og f(x) er antal lobbyister.

Lobbyisternes samlede budget (målt i mio. dollars) kan beskrives ved funktionen:

g(x) = 14500*0,83^x - eksponentiel funktion.

Hvor x er antal år efter 1998, og g(x) er det samlede budget.

HER TIL OPGAVEN HVOR JEG GIK I STÅ:

Det gennemsnitlige budget h(x) for lobbyisterne er bestemt ved:

h(x) = g(x)/f(x) 

- I HVILKET ÅR KOM DET GENNEMSNITLIGE BUDGET OP OVER 0,175 MIO. DOLLARS?

Hvordan skal jeg gribe den opgave an? 
Forresten... God påske! :)



 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

Løs ligningen

        h(x) = 0,175 ,

dvs.

        14500·0,83x / (490x + 10400) = 0,174 .

Benyt er CAS-værktøj.


Skriv et svar til: Opgave 10 fra opgavesæt HF B december 2010 - forskellige funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.