Matematik

Opgave omkring halveringstid/halveringskonstanter

21. april 2014 af Kath54 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle! :)

Jeg har fået denne opgave:

Grundstoffet Beryllium har en radioaktiv isotop med betegnelsen Beryllium-7.

Beryllium-7 henfalder med 1,294 % pr. dag. 

a) Bestem halveringstiden på Beryllium-7?

På forhånd tak! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2014 af mathon

            \left ( 1+\left ( -0,01294 \right ) \right )^{T_{1/2}}=\frac{1}{2}         når    T_{1/2}  måles i døgn

             0,98706^{\, T_{1/2}}=\frac{1}{2}

             \log\left (0,98706 \right )\cdot {\, T_{1/2}}=\log\left (\frac{1}{2} \right )

            \, T_{1/2}=\frac{\log\left (\frac{1}{2} \right )}{\log\left (0,98706 \right )}


Skriv et svar til: Opgave omkring halveringstid/halveringskonstanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.