Kemi

titrering

22. april 2014 af inddd (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, er der nogle der vil hjælpe mig med denne opgave?

Screen Shot 2014-04-22 at 08.07.04.png


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2014 af khol (Slettet)

Ca(OH)2(aq) + 2HCl(aq) → CaCl2(aq) + H2O(l)

0,01956 L · 8,98 mM = 0,176 mmol (husk at du benytter dobbelt så meget HCl som der er Ca(OH)2)

pH = 14 - pOH


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. april 2014 af mathon

a)

reaktion:
                                       Ca\left ( OH \right )_2\; \; \; +\; \; \; 2\; HCl\; \; \; \rightarrow \; \; \; CaCl_2\; \; \; +\; \; \; 2\; H_2O
reaktionsforhold:                    1                               2

n\! \! \left ( Ca^{2+} \right )=n\! \! \left ( Ca\left ( OH \right )_2 \right )=2\cdot n\! \! \left ( HCl \right )=2\cdot \left ( 0,01956\; L \right )\cdot \left ( 8,98\cdot 10^{-3}\frac{mol}{L} \right )=                                                                                                            3,5130\cdot 10^{-4}\; mol

\left [ Ca^{2+} \right ]=\frac{3,5130\cdot 10^{-4}\, mol}{0,020\, L}=0,01757\; M


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. april 2014 af mathon

b)

                          \left [ OH^{-} \right ]=2\cdot \left [ Ca^{2+} \right ]=2\cdot \left ( 0,01757\; M \right )=0,03513\; M

                         pOH=-\log\left ( 0,03513 \right )=1,45

ved 25ºC
                         pH = 14-pOH=14-1,45=12,55
        


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. april 2014 af khol (Slettet)

a)

Når du har tilsat 0,176 mmol HCl, har du omdannet 0,088 mmol Ca(OH)2

0,088 mmol / 20 mL = 0,0044 M

b)

0,0044 M Ca(OH)2 opløsning svarer til at [OH-] = 0,0088 M

-log(0,0088) = 2,06

pH = 14 - pOH = 14 - 2,06 = 11,94


Skriv et svar til: titrering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.