Fysik

Energi fysik B

22. april 2014 af Sidsel113 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle. 

Sidder med et par opgaver, som jeg ikke kan finde ud af: 

Opgavebeskrivelse: 

Et akvarium måler 0,35 m x 0,75 m x 0,45 m og er helt fyldt med vand. 

a) Beregn vandets masse i kg? 

b) Hvor lang tid varer opvarmning fra 20 grader til 35 grader, hvis der ikke er noget energitab? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2014 af jnl123

a)

- Beregn volumen:   højde*længde*bredde

- Omregn til masse vha. vands massefylde (1000kg/m^3)

b)

Ved hvilken effekt opvarmes der?


Svar #2
22. april 2014 af Sidsel113 (Slettet)

a) når jeg regner det ud giver resultatet 268,5 og i min bog står står der at resultatet skal give 118 kg??


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. april 2014 af jnl123

a) 0,35 * 0,75 * 0,45 * 1000 = ?


Svar #4
22. april 2014 af Sidsel113 (Slettet)

aaa nu forstår jeg, kom nemlig til at pluse istedet, men kan stadig ikke forstå b?


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. april 2014 af jnl123

Står der ikke noget med Watt i opgaven til b) ?


Svar #6
22. april 2014 af Sidsel113 (Slettet)

nej der står kun:  Hvor lang tid varer opvarmning fra 20 grader til 35 grader, hvis der ikke er noget energitab? 


Svar #7
22. april 2014 af Sidsel113 (Slettet)

Sorry sorry har glemt at skrive watt til opgave b "vandet opvarmes med et varmelegeme på 250 W . 


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. april 2014 af jnl123

tid = masse * varmefylde * temperaturændring / effekt

Varmefylde for vand står sikkert i din bog i en tabel :)


Svar #9
22. april 2014 af Sidsel113 (Slettet)

Der står desværre ikke noget? 


Brugbart svar (0)

Svar #10
22. april 2014 af jnl123

Ifølge Wikipedia er den ca. 4210 J/(kg*grader) ved omkring 30-40 grader :)


Svar #11
22. april 2014 af Sidsel113 (Slettet)

VIl du ikke sætte talene ind, jeg forstår det ikke? 


Brugbart svar (0)

Svar #12
22. april 2014 af jnl123

118 [kg] * 4210 [J/(kg*grader)] * 15 [grader] / 250 [J/s] = ?   [ (kg*J*grader*s) / (kg*J*grader) ]


Svar #13
22. april 2014 af Sidsel113 (Slettet)

Jeg får det til 29806,8`????


Brugbart svar (0)

Svar #14
22. april 2014 af jnl123

sekunder eller hvad?


Svar #15
22. april 2014 af Sidsel113 (Slettet)

Ved ikke der står bare det på min lommeregner??


Brugbart svar (0)

Svar #16
22. april 2014 af jnl123

Hvis jeg nu afslører at det er i sekunder, kan du så regne det om til timer?


Svar #17
22. april 2014 af Sidsel113 (Slettet)

Overhovedet ikke??


Brugbart svar (0)

Svar #18
22. april 2014 af jnl123

Hvad med at omregne sekunder om til minutter?


Svar #19
22. april 2014 af Sidsel113 (Slettet)

29806,8 : 60 = 496,78??

På min bog står der at resultatet skal være 8,2 timer


Brugbart svar (0)

Svar #20
22. april 2014 af jnl123

Ja du er tæt på :)

496,78 minutter - hvor mange timer er det?


Forrige 1 2 Næste

Der er 23 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.