Fysik

energi

22. april 2014 af hollybaby (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. 

Vi sidder tre sammen og skal skrive en aflevering i fysik. Men er gået i stå ved følgende: 

1. Ifølge teorien er grafens hældningskoefficient kII = ρ·l (Forklar i rapporten hvorfor!)

2. Bestem hældningskoefficienten og beregn en eksperimentel værdi af ρ 

Vi har udregnet to grafer som jeg har vedlagt. 

Tak på forhånd :)

Vedhæftet fil: Rapport energi.xlsx

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

Start med at forklare, hvad det hele drejer sig om.


Svar #2
22. april 2014 af hollybaby (Slettet)

II: Resistansens afhængighed af tværsnitsarealet.

Eksperiment:

Bestem R (samme metode som i I) for tre tråde med forskellige diametre, men med samme længde og af samme materiale. Mål for hver tråd diameteren d.

Efterbehandling:

Beregn r, A og A-1 for hver tråd. Tegn (A,R)- og (A-1,R)-grafen i excel.

Hvad viser graferne? Er der overensstemmelse med den teoretiske formel? Ifølge teorien er grafens hældningskoefficient kII = ρ·l (Forklar i rapporten hvorfor!). Bestem hældningskoefficienten og beregn en eksperimentel værdi af ρ. Udregn %-afvigelsen i forhold til databogens værdi. - Rho værdi = hældningskoefficient * tværsnitsareal = 1.48, * 10^-6 .


Skriv et svar til: energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.