Matematik

Trekanter

22. april 2014 af saraaaaaa95 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er det rigtig hvis jeg bare dividere 4 med 2 og ganger det med 3
så Siden AC er 6?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

Ja, det er korrekt. Forklaringen bør dog gå via ensvinklede trekanter, for skalaforholdet bestemmes ud fra siderne AB og A1B1.


Svar #2
22. april 2014 af saraaaaaa95 (Slettet)

ahh okaay taak er det så også rigtig hvis jeg får dene opgave til a^2+6ab


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. april 2014 af malaa (Slettet)

Det ser meget rigtigt ud.


Svar #4
22. april 2014 af saraaaaaa95 (Slettet)

var ikke helt rigtig


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, det er ikke korrekt. Stykket er

(a+3b)2 + b(a-9b) -7ab . Resultatet er a2 .


Svar #6
22. april 2014 af saraaaaaa95 (Slettet)

kan du ikke vise det med mellem regninger


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Prøv at vise dine egne mellemregninger. Benyt en kendt kvadratsætning.


Svar #8
22. april 2014 af saraaaaaa95 (Slettet)

Sådan har jeg gjort


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Du udregner ikke kvadratet (a+3b)2 korrekt, og du ganger ikke korrekt ind i parentesen i det midsterste led.

Benyt en kendt kvadratsætning. Man gange en flerleddet størrelse med et tal ved at gange hvert led i størrelsen med tallet.


Svar #10
22. april 2014 af saraaaaaa95 (Slettet)

Kan ikke finde ud af det
Er det så 
a^2+3b^2? og hvad er det midterste


Brugbart svar (0)

Svar #11
22. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#10

Du må have lært kvadratsætningen

        (A + B)2 = A2 + B2 + 2AB

som så benyttes på (a+3b)2 .

Dernæst har man

        b·(a-9b) = b·a - b·9b = ...


Skriv et svar til: Trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.