Matematik

siden i en trekant

22. april 2014 af NH123 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej allesammen:)

er der nogen der ved hvordan man finder BC i denne opgave?? Jeg har fundet frem til at vinkel A er 39 grader og AC er 7,5

tak på forhånd 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

Din vinkel A er ikke bestemt korrekt. Benyt, at man kender vinkelsummen i en trekant. Benyt derefter sinusrelationerne til at finde de manglende sider.


Svar #2
22. april 2014 af NH123 (Slettet)

det har jeg også gjort for at finde A


Svar #3
22. april 2014 af NH123 (Slettet)

her er hvordan jeg har fundet A


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, men i opgaven er vinkel B = 66,3º , ikke 63,3º .


Svar #5
22. april 2014 af NH123 (Slettet)

vinkel A er 36


Svar #6
22. april 2014 af NH123 (Slettet)

Er det rigtigt??? men den gider ikke at beregne det 


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ja, det er rigtigt. Så er

b = |AC| = sin(B) · c/sin(C) = sin(66,3º) · 8/sin(77,7º) = ... , og

a = |BC| = sin(A) · c/sin(C) = sin(36º) · 8/sin(77,7º) = ...


Skriv et svar til: siden i en trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.