Matematik

integration

22. april 2014 af Manu0407 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej! Vi har lige startet emnet integration og jeg er stadig så usikker på hvordan det er jeg helt præcis skal integrere osv. så er der nogle der vil have mulighed for at hjælpe mig med disse 2 opgaver? De er vedhæftet.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

Skærmbillede 2014-04-22 kl. 19.43.09.png

Bestem en stamfunktion til hver af integranderne, og indsæt så øvre og nedre grænse.


Svar #2
22. april 2014 af Manu0407 (Slettet)

Når jeg integrere den først bliver det vel x^3?

og den anden bliver vel 1/2*x^4+e^x?


Svar #3
22. april 2014 af Manu0407 (Slettet)

Opgave 1: 2^3-1^3=7

opgave 2: -1/2+e^x

Er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det er korrekt for begge to.

#3

Opg 1: Ja.

Opg 2: Nej. Indsæt grænserne korrekt i begge led i stamfunktionen.


Svar #5
22. april 2014 af Manu0407 (Slettet)

Hm. Jeg har regnet efter med maple og den siger samme resultat.. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

I Opg 2 får man så

01 (2x3 + ex) dx = [x4/2 + ex]10 = 1/2 + e - (0 + 1) = e - (1/2) .


Skriv et svar til: integration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.