Matematik

BEVIS

22. april 2014 af Jørgensen1995 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Skal bevise: 2(h2-h1)=x2-x1   

Jeg sidder fast her: -2x2+2(h2-h1)+(x2-x1)=0

nogen der kan hjælpe mig videre?

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2014 af jnl123

Er der flere informationer i opgaven?


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

Flyt x-erne over på højre side:

        2(h2-h1) = 2x2 -(x2-x1) = 2x2 -x2 + x1 = x2 + x1

Det er så ikke det, du ønskede at vise.


Svar #3
22. april 2014 af Jørgensen1995 (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Hvad går opgaven ud på?


Svar #5
22. april 2014 af Jørgensen1995 (Slettet)

Opgaven: http://gyazo.com/d246eb794451f22eb3bf9563c5785b54 - x1=h1*ln(h1/h0)

og i #3 er hvad jeg er kommet frem til indtil videre


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Prøv at formulere hele opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. april 2014 af jnl123

For mig ligner det en fortegns-fejl, og så gøre som foreslået i #2


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

Der er altså givet en parabel med toppunkt i (x2,h2), så parabelen har forskriften

        p(x) = a·(x - x2)2 + h2 .

Endvidere er (x1,h1)  punktet, hvor p '(x1) = 1 , dvs

        1 = 2a·(x1 - x2) , og h1 = a·(x1 - x2)2 + h2 .

Heraf følger

        h1 - h2 = a·(x1 - x2)2 = (1/2)·(x1 - x2)

og så skulle det være let nok at gange med -2 på hver side.


Svar #10
22. april 2014 af Jørgensen1995 (Slettet)

Okay, tak for hjælpen!


Skriv et svar til: BEVIS

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.