Matematik

Integration (AREAL)

22. april 2014 af Manu0407 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har vedhæftet en opgave og jeg er fuldstændig lost på hvad jeg skal? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

Beregn integralet

        \int_{0}^{10}f(x)\, \textup{d}x=\int_{0}^{10}\left ( x^{2}-10x+30 \right )\, \textup{d}x


Svar #2
22. april 2014 af Manu0407 (Slettet)

så arealet er 133.33?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det er den tilnærmede værdi. Angiv den eksakte værdi først.


Svar #4
22. april 2014 af Manu0407 (Slettet)

400/3 er det det du mener?


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, netop.


Svar #6
22. april 2014 af Manu0407 (Slettet)

Super mange tak! 


Svar #7
22. april 2014 af Manu0407 (Slettet)

Denne opgave er lidt det samme


Svar #8
22. april 2014 af Manu0407 (Slettet)

jeg har løst f(x)=0 der har jeg fået 0,0,4. 


Svar #9
22. april 2014 af Manu0407 (Slettet)

0,4,4*


Svar #10
22. april 2014 af Manu0407 (Slettet)

Jeg forstår dog ikke hvordan jeg skal løse b'eren? 


Brugbart svar (0)

Svar #11
22. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Ja, det er lidt det samme. Du skal dog finde grænserne for integralet ved at løse ligningen f(x) = 0 , hvilket er den første del af opgaven.


Svar #12
22. april 2014 af Manu0407 (Slettet)

Men der er jo 3 grænser? Hvordan finder jeg ud af hvilke af dem jeg skal bruge? 


Brugbart svar (0)

Svar #13
22. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#12

Hvis du løser ligningen, vil du se, at der kun er to grænser. Under alle omstændigheder drejer opgaven sig om, hvad der foregår i første kvadrant.


Svar #14
22. april 2014 af Manu0407 (Slettet)

Når jeg løser ligningen får jeg altså 0,4,4.. 


Svar #15
22. april 2014 af Manu0407 (Slettet)

Og hvis jeg vælger 0 og 4 som min grænser eller 4 og 4 som mine grænser så foregår det jo stadig i første kvadrant.. Så forstår det ikke..


Brugbart svar (0)

Svar #16
22. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#14

Ja ? Hvor mange (forskellige) løsninger kan du tælle her?


Svar #17
22. april 2014 af Manu0407 (Slettet)

3?


Brugbart svar (0)

Svar #18
22. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#17

Der er kun de to rødder 0 og 4 . x = 4 er en dobbeltrod. Integralet går så over intervallet [0;4] .


Svar #19
22. april 2014 af Manu0407 (Slettet)

Hm.. Ja okay, syntes ikke rigtig det giver mening i mit hovedet.


Svar #20
22. april 2014 af Manu0407 (Slettet)

Jeg har gjort sådan 


Forrige 1 2 Næste

Der er 23 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.