Fysik

OPDRIFT - FYSIK

22. april 2014 af htxstuderende15 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Et skid vejer 2000 ton. 
Hvor stort et rumfang skal den del af skibet som er under havet have?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

Nå skibet flyder, er der balance mellem opdriften på skibet og tyngdekraften på skibet. Størrelsen af opdriften er lig med tyngden af den fortrængte væskemængde (her vand). Skibet skal altså fortrænge 2000 ton vand. Bestem rumfanget af den mængde vand.


Svar #2
23. april 2014 af htxstuderende15 (Slettet)

#1

Nå skibet flyder, er der balance mellem opdriften på skibet og tyngdekraften på skibet. Størrelsen af opdriften er lig med tyngden af den fortrængte væskemængde (her vand). Skibet skal altså fortrænge 2000 ton vand. Bestem rumfanget af den mængde vand.

er opdriften så 0 eller 2000?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Opdriften er hverken 0 eller 2000. Opdriften er en kraft, og størrelsen af opdriften er lig med tyngden af den fortrængte væskemængde, der ved balance (flydning) også er lig med størrelsen af tyngdekraften på skibet.


Svar #4
23. april 2014 af htxstuderende15 (Slettet)

#3

#2

Opdriften er hverken 0 eller 2000. Opdriften er en kraft, og størrelsen af opdriften er lig med tyngden af den fortrængte væskemængde, der ved balance (flydning) også er lig med størrelsen af tyngdekraften på skibet.

er opdriften så -9,82?


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej. Opdriften er en kraft, hvis størrelse angives ved en talværdi sammen med en enhed, der er enheden for en kraft.

Opdriftens størrelse er her lig med størrelsen af tyngdekraften på skibet. Størrelsen af tyngdekraften på en masse m er     Ft = m·g .


Svar #6
23. april 2014 af htxstuderende15 (Slettet)

hvis jeg så ganger 2000 * 9,82 = 19.640, har jeg så opdriften?


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Nej, du har jo ikke angivet nogen enhed på dit resultat.


Svar #8
23. april 2014 af htxstuderende15 (Slettet)

19.640 Newton?


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Nej. Hvad er skibets masse?


Svar #10
23. april 2014 af htxstuderende15 (Slettet)

2000 ton


Brugbart svar (0)

Svar #11
23. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#10

Ja, netop.


Svar #12
23. april 2014 af htxstuderende15 (Slettet)

er enheden så ton?


Brugbart svar (0)

Svar #13
23. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#12

Når skibets masse er angivet til 2000 ton, er det vel klart, at skibets masse er angivet i masseenheden ton.


Svar #14
23. april 2014 af htxstuderende15 (Slettet)

er opdriften så 19.640 ton?


Brugbart svar (0)

Svar #15
23. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#14

Nej. ton er enheden for en masse. Opdriften er en kraft, og SI-enheden for kraft er N .


Svar #16
23. april 2014 af htxstuderende15 (Slettet)

så forstår jeg ikke hvorfor 19.640 Newton er forkert?

Når jeg har sagt
Ft= m* g

2000 * 9,82 = 19640 N


Brugbart svar (0)

Svar #17
23. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#16

Ja, men enheden er jo ikke N , når massen er indsat i ton . Omregn først massen til SI-enheden for masse.


Svar #18
23. april 2014 af htxstuderende15 (Slettet)

kan det passe det er kg?


Brugbart svar (0)

Svar #19
23. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#18

Ja, SI-enheden for masse er kg .


Svar #20
23. april 2014 af htxstuderende15 (Slettet)

så formlen ser således ud

F/ Pvæske * g ?


Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.