Matematik

Reducer med x, y og parentecer

22. april 2014 af FridaFrederiksen (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Hej.

Jeg går i 7. klasse og skal aflevere en matematik afl. i morgen. Men jeg har 4 opg. som jeg ikke forstår.

Jeg forstår godt at man skal ophæve minus parenteser ved at lave om på + og -. Men jeg forstår ikke hvordan jeg skal kunne + x og y. Jeg har altid lært at det kan man ikke?

1: (2x+4y)+(5x-6y)

2: (5x-3y)-(7x+2y)

3: 2(4+3x-5y)

4: 4(8x+2y)-5x+14y


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2014 af htxstuderende15 (Slettet)

Da man siger 2x + 5x = 7x
og 4y - 6y = -2 y

7x - 2y


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. april 2014 af htxstuderende15 (Slettet)

og ved 2(4+3x-5y)
2*4 = 8

2*3x = 6x

2*-5y = -10 y

8+6x-10y


Svar #3
22. april 2014 af FridaFrederiksen (Slettet)

Tusind tak.

Nu forstår jeg det!


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. april 2014 af htxstuderende15 (Slettet)

det var godt :-)


Skriv et svar til: Reducer med x, y og parentecer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.