Fysik

Sortlegemestråling

22. april 2014 af Christianpeter (Slettet) - Niveau: A-niveau
Kan en eller anden med enkle ord forklare logikken bag fordelingen af sortlegemestråling? Jeg forstår nogenlunde hvorfor strålingens effekt falder efter max ved aftagende bølgelængde, da fotonernes energi jo øges. Men hvorfor ØGES effekten med faldende bølgelængde FØR max?

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

Jeg forstår ikke, hvad du mener med faldende bølgelængde før og efter max.

Udstrålingen fra et sort legeme i termodynamisk ligevægt er givet ved Plancks udtryk

B_\lambda(T) =\frac{2 hc^2}{\lambda^5}\frac{1}{ e^{\frac{hc}{\lambda k_\mathrm{B}T}} - 1}

og i artiklen http://en.wikipedia.org/wiki/Planck%27s_law#Derivation er det udledt, hvorledes dette udtryk fremkommer.


Skriv et svar til: Sortlegemestråling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.