Geografi

Strålingsbalance

22. april 2014 af Emipe (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle sammen, jeg sidder med en NG opgave om strålingsbalance, og jeg tænkte på om der er nogen der kan fortælle mig hvordan jeg kan vurder den samlede strålingsbalance i løbet af et døgn?

Den aktuelle strålingsbalance er 264 W/M^2
Den samlede udstråling er 481 W/m^2
Og den samlede indstråling er 745 W/m^2

På forhånd tak for hjælpen. kh


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2014 af hesch (Slettet)

Jeg ved ikke, om jeg har forstået opgaven korrekt, men når der er strålingsbalance over et døgn, må det vel gælde:

\int_{24timer}^{ }P_{ind} - P_{ud}\cdot dt = 0

altså den gennemsnitlige forskel mellem Pind og Pud over et døgn = 0

Til den aktuelle tid er Paktuel = 264W/m2 = 745W/m2 - 481W/m2  hvilket så gør, at "modtageren" af denne stråling ( fra solen? ) er under opvarmning. Til et andet tidspunkt ( om natten ), vil emnet udstråle mere varmeeffekt end den modtager, og vil derfor afkøles.

At der er balance, betyder at emnet har den samme temperatur fx kl. 12.00 hver dag.

? ?


Skriv et svar til: Strålingsbalance

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.