Samfundsfag

Politisk globalisering??

23. april 2014 af bob00 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej allesammen

Jeg er igang med et projekt om globalisering. Er der nogle herinde der har en opgave, noter eller kan forklare mig hvad politisk globalisering er?

Tak på forhånd.


Brugbart svar (2)

Svar #1
23. april 2014 af LaPii (Slettet)

Politisk globalisering handler om, hvem der optræder på den globale, politiske scene og har indflydelse. De enkelte lande/stater presses af en lang række andre organisationer, som også vil bestemme, hvor verden skal bevæge sig hen. Det gælder f.eks. når FN sender fredsbevarende soldater til kriseområder, eller når NATO bestemmer at medlemslandende skal sende soldater ind i et bestemt område for at beskytte lokalbefolkningen.  


Svar #2
23. april 2014 af bob00 (Slettet)

Mange tak!


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. april 2014 af 123434

Verden er ikke længere så opdelt. Under den kolde krig var verden delt mellem Sovjetunioen og USA. Murens fald har givet anledning til langt mere internationalt samarbejde. Flere politiske bliver truffet på tværs af landegrænser, og det bevirker, at landene ikke kan stå uden for det internationale samarbejde. 

Antallet af internationale organisationer er steget kraftigt siden 2.verdenskrig. Mangfoldigheden af internationale aktioner er kendetegnede ved den politiske globalisering. Staterne er dog stadig vigtige aktører i det internationale samarbejde. De kæmper for at få deres egne nationale interesser opfyldt og supermagter som Rusland, USA og Kina har stor magt i den internationale politik. Staterne er ikke de eneste aktører i den internationale politik. NGO'er som Røde Kors, Amnesti International, Greenpeace og en række multinationale selskaber har også mulighed for at påvirke den internationale politik. 

Man har i de senere år prøvet at lave flere bindende aftaler på globalt plan. Tendensen er, at der bliver vedtaget flere og flere regler på det globale plan. Ved COP15 topmødet i København 2009 forsøgte FN at lave en globalt bindede aftale for medlemslandenes udledning af CO2. Man blev dog ikke enig. 


Skriv et svar til: Politisk globalisering??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.