Matematik

Hjælp med matematik

23. april 2014 af jens213 (Slettet) - Niveau: B-niveau

givet funktionen   f(x)=-2^2+4x-5

b) Bestem en ligning for tangenten gennem røringspunktet P(1;-2)

a) Plot f samt tangenten fra spørgsmål a, aflæs f’(1) og forklar hvad det betyder.

c) Bestem en ligning for den tangent til grafen for f, der er parallel med linien y=-2x

d) Bestem ligningerne for de to tangenter, der går gennem det ydre punkt Q(3,7)

sådan er spørgsmålene er der nogen der kan hjælp ps hvis i kan lav det i maple og sende det vil det være godt.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2014 af hesch (Slettet)

Skal der stå:   f(x) = -2x2 + 4x - 5   ?

f(1) = -3 , hvorfor der ikke er et røringspunkt i P(1;-2)


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. april 2014 af SuneChr

f (x)  =  - x2 + 4x - 5   passer bedre.


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. april 2014 af PeterValberg

hvis det er

f(x)=-x^2+4x-5

så er

f(1)=-2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. april 2014 af hesch (Slettet)

##1,2:   Jo, man kunne også løse opgaven:

Find a,b,c i en funktion f(x) = ax2 + bx + c, hvorom det gælder:

1)  f(x) går gennem P(1;-2)

2)  f(x) har to tangenter, der begge går gennem Q(3;7)

3)  g(x) = -2x danner en tredie tangent til f(x)       :)

Fornemmer at der findes uendeligt mange løsninger.


Svar #5
23. april 2014 af jens213 (Slettet)

ja der kal stå det sunechr har skrevet


Svar #6
23. april 2014 af jens213 (Slettet)

#2

f (x)  =  - x2 + 4x - 5   passer bedre.

ja det er de der skal stå


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. april 2014 af hesch (Slettet)

Bestem en ligning for tangenten gennem røringspunktet P(1;-2)

f (x)  =  - x2 + 4x - 5      =>            ( differentier )

f '(x) = -2x + 4

Hældningen af tangenten gennem punktet P(1;-2) er derfor

f '(1) = -2*1 + 4 = 2

Tangentens ligning kan derfor skrives

g(x) = 2x + b             ( ligningen for en ret linie )

g(1) = -2         =>

2*1 + b = -2       =>

b = -2 - 2*1 = -4      =>

g(x) = 2x - 4


Skriv et svar til: Hjælp med matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.