Matematik

BEVIS: Den rette linje - Normalvektor

23. april 2014 af Ninjaaa (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej folkens, jeg er igang med at repetere et bevis men jeg er desværre stødt på et problem.
I min bog står der at hvis (x0,y0) er et punkt på linjen, er en ligning:
a(x-x0)+b(y-y0)=0

Beviset går så igang og der står følgende jeg ikke forstår:
Hvis linjen ikke er parallel med y-aksen (dvs. hvis b ikke er 0), kan vi omskrive den til:
y=-a/b   * x   - c/b

Nogen der kan hjælpe mig med at forklare trinet?+


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

Isoler y af det første udtryk:

        y = y0 -(a/b)·(x - x0)

           = -(a/b)·x + y0 + (a/b)·x0

der så kan skrives på formen

        y = -(a/b)·x - (c/b)


Svar #2
23. april 2014 af Ninjaaa (Slettet)

tusind tak skal du have :)


Skriv et svar til: BEVIS: Den rette linje - Normalvektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.