Matematik

Haster virkelig meget !!!!

23. april 2014 af 102938475 (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej.

gik i stå med en opgave og går lidt i panik da der ikke er så lang tid til bage for at jeg skal aflevere den.

opgaven siger sådan:

Kugler med samme form og vægt kommes i en dåse. Den samlede vægt af dåse og kugler er en funktion af antallet af kugler i dåsen givet ved:   f(x) = 10x + 200

hvor f(x) er den samlede vægt, og x er antallet af kugler i dåsen.

Benyt forskriften for f til at bestemme dåsens vægt og til at bestemme vægten af en kugle.

På forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2014 af peter lind

f(x+1)-f(x)


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. april 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Dåsens vægt = f(0)

Vægt af 1 kugle = (Vægt af dåse + 1 kugle) - vægt af dåse = f(1) - f(0)


Svar #3
23. april 2014 af 102938475 (Slettet)

så ligningen kommer til at se sådan her ud 1(x+1)-0(x), eller hvad ?? Hvis ikke, kan du så vise det :)


Svar #4
23. april 2014 af 102938475 (Slettet)

Nej undskyld, mente du så  f(0+1) - f(0). Og løsningen er så når man har fundet f. (håber det er rigtigt :p)


Svar #5
23. april 2014 af 102938475 (Slettet)

Altså løsningen er så f = 1 :)


Svar #6
23. april 2014 af 102938475 (Slettet)

Jeg ved ikke, men måske er det bare mig der synes at det lyder lidt forkert :( altså det jeg har jort.


Svar #7
23. april 2014 af 102938475 (Slettet)

....gjort :P


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

f(x) er vægten af dåsen plus x kugler. Derfor er f(0) vægten af dåsen alene, og da f(1) er vægten af dåsen plus 1 kugle, er    f(1) - f(0) vægten af 1 kugle . Benyt så funktionens forskrift til at beregne f(1) - f(0) .

Man skal ikke finde f. f er allerede givet i opgaven. Man skal finde vægten af 1 kugle.


Svar #9
23. april 2014 af 102938475 (Slettet)

Men hvordan ?? det er det jeg ikke forstår :( kan du måske vise det så forstår jeg det måske beder.


Brugbart svar (0)

Svar #10
23. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

Forskriften for f(x) er givet ved

        f(x) = 10·x + 200 .

Benyt nu forskriften til at beregne f(0) og f(1) :

        f(0) = 10·0 + 200 = ...

        f(1) = 10·1 + 200 = ....

og beregn så f(1) - f(0) til sidst.


Svar #11
23. april 2014 af 102938475 (Slettet)

ville bare være sikker. kommer resultatet så komme til at blive 10 til sidst ??? 


Brugbart svar (0)

Svar #12
23. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#11

Ja, den lineære forskrifts hældningskoefficient er jo vægten af 1 kugle.


Svar #13
23. april 2014 af 102938475 (Slettet)

Tusind tak for at have hjulpet :D 


Brugbart svar (0)

Svar #14
23. april 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Dåsen vejer 200, og en kugle vejer 10 (g?).


Skriv et svar til: Haster virkelig meget !!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.